telefon  933720572  -  608305839  

Medicina preventiva

La medicina preventiva està dirigida a intentar evitar que apareguin malalties o detectar-les el més aviat possible.

Els controls rutinaris són fonamentals, sobretot a partir d'una determinada edat per poder realitzar tractaments preventius abans de que la malaltia s'instauri.

En funció de l'edat, la zona on es viu, si s'ha de realitzar algún viatge, l'època de l'any..., s'han de programar una sèrie de controls.

Medicina preventiva

Vacunacions

Una correcta vacunació és fonamental per la salut de la vostra mascota.

En gossos habitualment es vacuna d'Hepatitis, Brom (Moquillo), Leptospirosi, Parvovirosi, Parainfluenza, Ràbia, Tos de les gosseres (convenient si l'heu de deixar en alguna residència o en races braquicèfales) i Leishmània (com a mètode de prevenció de la malaltia, entre d'altres).

En gats es vacuna habitualment de Rinotraqueitis, Calicivirus i Panleucopènia, i opcionalment de Leucèmia (molt important si el vostre gat surt i té contacte amb altres gats de carrer).

Tractaments antiparasitaris

El control dels paràsits és important tant per la salut dels animals com per la salut de les persones que conviuen amb ells, ja que suposen una zoonosi (transmisió cap als humans).

És per tant indispensable realitzar una bona desparasitació interna (efectiva contra verms rodons i plans) i una bona desparasitació externa (contra puces i paparres, actualment també dipossem de pipetes i collars que són repelents de mosquits que poden ser vectors de malalties com la leishmaniosi, filariosi…).

Prevenció de malaltia periodontal

La malaltia periodontal defineix les malalties dels teixits que subjecten les dents.

Hi ha diversos graus de malaltia periodontal, que van desde gingivitis lleu (inflamació de genives) a malaltia periodontal severa que pot comportar la pérdua de les peces dentals.

La placa dental que no s’elimina es mineralitza i es converteix en tosca. Un cop formada només es pot eliminar amb una neteja professional. Per fer-ho és imprescindible realitzar una anestèsia, netejar les dents amb ultrasons i finalment pulir-les per evitar les rugositats que poden afavorir la nova aparició de placa.

Prevenció obesitat i alteracions del creixement

L’alimentació dels nostres animals a través de pinso de gamma alta és fonamental en totes les etapes de la vida per un correcte desenvolupament.

En casos d’obesitat és important reduir el sobrepes el més aviat possible, ja que s'incrementen els riscos de patir malalties greus (articulars, cardíaques...), és per això que us podeu beneficiar del nostre servei d'assessorament individualitzat. Només cal que demaneu hora.

Taula condicio corporal

Prevenció Leishmaniosi

La leishmaniosi canina és una malaltia produïda per un protozoo del gènere Leishmània. Es tracta d’una malaltia parasitària greu amb múltiples presentaciones clíniques i amb una àmplia distribució geogràfica.

Un insecte, Phlebotomus perniciosus, és el principal vector. La leishmània és introduïda pel Phlebotomus en la pell de l’hoste i en alguns d’aquests hostes es multiplica ràpidament i migra a altres órgans. La malaltia que es produeix serà conseqüència tant de la infecció del paràsit com de la inadequada resposta inmunitària del gos.

Els símptomes més freqüents són problemes de pell, afectació de ganglis, febre, aprimament, apatia, però també poden aparèixer altres: problemes oculars, coixeres, diarrees...

Actualment el tractament de la Leishmaniosi és eficaç si es diagnostica de forma precoç. Els animals després, poden presentar recaigudes de la malatia, per això és necessari realitzar controls periódics un cop diagnosticada i tractada.

Existeixen vacunes contra aquesta malaltia, pipetes i collars repelents, productes per estimular la inmunitat dels gossos..., i inclús en zones d’alt risc s’aconsellen mosquiteres. Totes les mesures que calguin per protegir els vostres gossos.

Prevenció de Filariosis

La filariosis, dirofilariosi o més col-loquialment la malaltia del cuc del cor, està produïda per un nemàtode (cuc rodó) que es diu Dirofilaria inmitis.

És un paràsit que es localitza en la seva fase adulta en el ventrícul dret del cor i en les artèries pulmonars dels gossos infestats.

Es transmet a través de la picadura d’un mosquit.

Es distribueix principalmente en la zona de Canàries, Andalusia, terres de l’Ebre i el Llevant.

Els gossos que visquin o viatgin a aquestes zones han de prendre mesures preventives. S’ha de començar per donar tractament preventiu abans de que es compleixin 30 dies de l’arribada de l’animal a la zona on existeix Dirofilariosi. També és recomanable utilitzar pipetes repelents de mosquits per evitar la picadura de l’insecte.

Programes geriàtrics

A partir dels 7 anys els nostres gossos i gats comencen a envellir, per això es recomana realitzar un xequeig anual rutinari per poder detectar o prevenir malalties cardíaques, respiratòries, articulars, dentals....

Clínica Veterinària VeterClínic Esplugues - C/Carme,21 - 08950 Esplugues de Llobregat - Barcelona

De dilluns a divendres de 10h a 20:30 h i dissabtes de 10h a 14h

Es prega demanar cita prèvia