telefon  933720572  -  608305839  

Por als petards

En aquesta època de l'any és freqüent que els nostres animals de companyia manifestin una resposta de por exagerada als sorolls dels petards. Això és una FOBIA

Té tractament?

Sí, les fòbies poden tenir un tractament, però la curació d'aquest problema no es pot realitzar uns dies abans que apareguin els petards. El tractament d'aquesta fòbia és llarg ja que consisteix en acostumar al nostre gos als sorolls.

Aquest tractament s'ha de realitzar sempre sota control veterinari.

Què fer abans de la revetlla?

Actualment hi ha diferents tractaments tan mèdics com de modificació de conducte per afrontar aquest problema.

Utilitzarem un o altre en funció del comportament del nostre animal de companyia i de les nostres possibilitats.

  • Donar un passeig de 20-30 minuts abans de començar els petards. L'exercici fa que s'alliberin endorfines que són tranquil.litzants naturals.
  • Jugar amb el nostre gos mentre sonen els petards. És impossible mantenir una conducta de joc i de por al mateix temps.
  • No castigar-lo. Les conductes de por no han de ser castigades doncs l'únic que s'aconsegueix és que l'animal estigui més nerviós.
  • Deixar l'animal en un lloc tranquil (per exempre: sota el llit o el lloc que ell esculli). Posar música de percusió en aquesta zona.
  • No intentar tranquil.litzar-lo: Acariciar l'animal, parlar-li carinyosament o agafar-lo en braços pot reforçar la conducta.
  • Col.locació de DAP. Són feromones segregades per la mare durant la lactació per calmar el cadell. DAP reprodueix aquestes propietats i ajuda a proporcionar confort davant de situacions d'estrés.
  • Administració d'ansiolítics: els fàrmacs s'han de donar sota prescripció veterinària doncs alguns ansiolítics no poden ser utilitzats en tots els pacients a causa dels seus efectes secundaris.
  • Administració de productes a base de triptòfan, un aminoàcid esencial que promou l'alliberació de serotonina reduint-se l'anisetat, l'insomni i l' estrès.

Si el teu animal de companyia té por als petards, consulta'ns abans de la revetlla.

Si voleu més informació premeu a les fotos...

Clínica Veterinària VeterClínic Esplugues - C/Carme,21 - 08950 Esplugues de Llobregat - Barcelona

De dilluns a divendres de 10h a 20:30 h i dissabtes de 10h a 14h

Es prega demanar cita prèvia

Logo Instagram
Logo Facebook